Közösségi tér neve: Jaminai Közösségi Ház

Közösségi tér címe: 5600 Békéscsaba, Orosházi út 101.

Közösségi tér egyéb elérhetőségei:

tel: 06-66/445-655

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

honlap: jaminaikozossegihaz.hu

Nyitva tartás:

hétköznap: 08.00-18.00

hétvégén: igény szerint

Közösségi tér vezetője és elérhetőségei:

Koszecz Andrea

tel.: 06-66/445-655

mobil:  06-20/615-6767

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fenntartó: Csabagyöngye Kulturális Központ 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4.

 

A Jaminai Közösségi Házat (amely a Csabagyöngye Kulturális Központ egyik tagintézménye) 2010. december 17-én adták át.

2014. áprilisában fejeződött be egy újabb átalakítás, amelynek következtében a Közösségi Ház kibővült egy korszerű konyhával, új vizesblokkal, felújított nagyteremmel, parkolóval, rendezett belső udvarral.

 

A Jaminai Közösségi Ház célja, feladata Békéscsaba legnagyobb városrésze (Jamina – Erzsébethely) lakosai közösségi, közművelődési igényeinek kiszolgálása, a jaminai kulturális élet fellendítése, valamint a városrészi civil szervezetek munkájának, működésének segítése és a velük történő hatékony együttműködés. A közösségi ház évek óta együttműködik a környező iskolákkal, óvodákkal (pl. nagyobb rendezvényeiknek helyet ad, vetélkedők, rendhagyó órák, foglalkozások szervezése a gyerekeknek), segítve az iskolán, tanórán kívüli ismeretszerzést nemformális, élmény központú módszerekkel.


Fiataloknak szóló rendezvényeik közül a legjelentősebbek a Legends of the StormCorner e-sport versenyei, amelyet már 2015 február óra rendszeresen szerveznek. Versenyenként a résztvevők száma általában 80 -130 fiatal valamint az online közvetítéseken keresztül pedig még több száz fiatal követte élőben az eseményeket.

 

Szakmailag segítjük és fejlesztjük a közösségi házban működő csoportokat, klubokat, foglalkozásokat, befogadjuk az új kezdeményezéseket. Civil szervezetekkel, kulturális közfoglalkoztatottakkal együttműködve a Közösségi Ház nyitva tartását az igényeknek, programoknak megfelelően, rugalmasan meg tudjuk oldani. Nagy rendezvényeinken rendszeresen segítenek önkéntesek, közösségi szolgálatos fiatalok.

Fontos, hogy a programjainkra érkező látogatóknak tartalmas szabadidős tevékenységet és közösségi élményt is nyújtsunk.

Client 2
Client 2
Client 2
Client 2
Client 2
Client 2