Közösségi tér neve: Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület
Közösségi tér címe: 5600 Békéscsaba, Kinizsi utca 11. (a Diáktanyával majdnem szemben, az új Pozsár Autósiskola mellet, a sorompón túl)

Közösségi tér egyéb elérhetőségei:

tel.: 06-66/638-375 (iroda)

mobil: 06-20/215-0386 (Sári Dominik)

honlap:  www.kie.hu/bekescsaba

Vezető: Szikora Mihályné

mobil: 06-20/824-8370

Kapcsolattartó: Sári Dominik

mobil: 06-20/215-0386

A Magyarországi KIE az 1800-as évek második felében alakult. Munkája központjában Jézus Krisztus és az Ő missziói parancsa áll. A KIE célja az ifjúság lelki, szellemi, társadalmi és testi nevelése. A Békéscsabai KIE a rendszerváltást követő, 1991-es újjáalakulása után kezdte meg ismét működését a Magyarországi KIE egyik tagcsoportjaként.

A KIÉN belül jelenleg több munkaág is működik, Foltvarró kör, Mutató (az újságunk), Nyomkereső (interaktív bibliatanulmányozás 6-16 év között), Bibliaóra és szombat esténként Klub

A Klub:

Néhány éve felmerült bennünk az igény egy olyan helyre, ahol hétvégenként összejöhetünk, beszélgethetünk, szórakozhatunk. Ezt az igényt szeretnénk kielégíteni a szombat esti klubokon. A kikapcsolódás sokféle formájára nyílik itt lehetőség: sportra (ping-pong, darts), kártya- és társasjátékokra vagy éppen gitározásra. Üdítő és ropogtatnivaló mellett élménybeszámolókat hallgathatunk, vagy bekapcsolódhatunk a beszélgetésbe az adott témában. Rendszeres, közkedvelt programjaink közé tartozik a filmklub. Célunk tehát, hogy olyan közösséget teremtsünk fiataloknak (14-24 éveseknek), ahol egy szombat estéjüket kulturált (alkohol- és füstmentes) környezetben, vidáman tölthetik el.

IKözösségi szolgálat:

A KIE lehetőséget kíván biztosítani a középiskolások számára, hogy eme önkéntes tevékenységet szervezett keretek között teljesíthessék. Ehhez megállapodást kötünk az érintett iskolákkal – néhány oktatási intézménnyel már van is ilyen. Aktuálisan a Nyomkereső programjain való részvétel tekinthető ilyen elfoglaltságnak, valamint az egyes nagyobb, nem rendszeres eseményeinken való munkavégzést is le tudjuk igazolni.

Az egyesület méretéből és tevékenységéből adódóan korlátozott számú diákot tudunk fogadni – viszont őket szívesen –, érdemes egyeztetni és tájékozódni, kinek mi felelne meg leginkább.