Közösségi tér neve: T1ÉL Teaház és Ifjúsági Klub
Közösségi tér egyéb elérhetőségei:
Honlap: www.mpebekescsaba.hu
Nyitva tartás: havonta egyszer, péntekenként 20.00-00.00 óra TEAHÁZ és KLUB
Alkalomtól függően, Facebookon nyilvános eseményben közzétéve, általában péntekenként 19.00-21.00 órakor.
Közösségi tér vezetője, kapcsolattartója és elérhetőségei:
Medvegy-Andelic Marija – koordinátor
Mobil: 06-30/2487-782

A Magyar Pünkösdi Egyház Békéscsabai Teljes Evangéliumi Gyülekezete, T1ÉL Teaház és Ifjúsági Klub célja az ifjúsági (9-12; 14-25; 26-35 éves) korosztály számára olyan programok biztosítása, melyek a hasznos és egészséges időeltöltést teszik lehetővé. Programjainkkal a fiatalok találkozását, közösség szintű kulturális együttműködését támogatjuk, a fiatalok társadalomba való beilleszkedését, a társadalom felé odafordulását, a segítőszándék kialakítását motiváljuk.

Tevékenységek: Társasjáték, zeneművészet, irodalom, tánc és dráma, film, sport, kirándulás – biciklitúrák

Az általunk megközelített korosztályok számára elengedhetetlen az értékközvetítő, felhőtlen szórakozás. Ezért a T1ÉL Teaház és Ifjúsági Klubban különböző kulturális, irodalmi, filmművészeti, tánc és drámajátékok területeit érintve szórakoztatóesteket hozunk létre, jobb időben szalonnasütő partikat, sportalkalmakat bonyolítunk le.

A tavaszi, nyári, kora őszi időszakban könnyen megközelíthető terepen kirándulásokat és biciklitúrákat szervezünk.

A kínált programok nem csak számunkra nyújtanak megfelelő szórakozást, hanem az érdeklődő, még nem keresztény, de erre a baráti közösségre vágyódó fiatalok számára is.

Munkatársak: Csoportvezetőink különböző területeken dolgoznak a fiatalokért. Az intézmény működéséért és a programok megvalósításáért állandó munkatársi tevékenység párosul. Ezek a munkatársak segítik az éves tervek elkészítését, szervezését, majd lebonyolítását koordinátori és kommunikátori, költségvetési feladatokkal együtt.

Ifjúsági pásztorunk, Andelic Dávid és felesége, Andelic Beatrix lelkigondozói munkájukkal járulnak hozzá az ifjúság fejlődéséhez. Segítőmunkatársaink Drenyovszki Renáta, Medvegy-Andelic Marija, Varga Henrietta, akik kreatív programokkal, rendezvényekkel, tevékenységekkel támogatják ifjúságunk lelki, szellemi fejlődését.

A Békéscsabai Teljes Evangéliumi Gyülekezet fő céljai közé tartozik az, hogy embereket elérjen, képességeinek kibontakozásában fejlesszen és ez által különböző közösségépítő szolgálati területekre kiküldjön. Ezért az ifjúság körében megvalósuló programunk is olyan fiatalok bázisát képzi, akik képesek más fiatalokat a közösség vérkeringésébe bekapcsolni, majd őket is inspirálni a mások felé odafordulásban. Ennek érdekében ifjúságunk éves és időszakos programok tervezését, szervezését és lebonyolítását valósítja meg.

Önkéntes részvétellel az időszakos rendezvények lebonyolítását célozzuk meg. Az együttműködésre kész és ifjúsági korosztály támogatásáért felelősséget érző, egyházi és szakmai körökben jártas partnerekkel, önkéntesekkel a fiatalok támogatásáért, fejlesztéséért, a megfelelő közösségi élet kialakításáért dolgozunk.

Tagság – részvétel: Ifjúsági csoportunk heterogén, generációról generációra vannak közöttünk olyanok, akik keresztény, míg mások hitetlen háttérrel rendelkeznek. Önkéntes alapon, időszakos jelleggel partnereink a Békéscsabai Premier Művészeti Szakgimnázium növendékei és a város ifjúsági közösségi tereinek munkájában közreműködő szakemberek, önkéntesek, diákok.

Helyszín: Elegendő teret nyújt tevékenységeink lebonyolítására. Jó stílusban, hangulattal, dizájnnal megnyerő a fiatal korosztály számára, otthonosan érzik magukat és sajátjuknak, mert részt vesznek önmaguk is a dizájn elkészítésében, a helyiség tisztántartásában.