Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet "Alkoss Te is közösséget!" címmel írt ki pályázatot 2016. május 1. és 2017. április 30. közé eső időszakban megvalósuló programokra. A pályázati program az ifjúsági korosztályok bevonásával és aktív részvételével Magyarország közigazgatási határain belül és/vagy kívül megvalósuló, több alkalomból (minimum négy) álló programsorozatokat támogat, amelyek szervesen illeszkednek az ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, hozzájárulnak az ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez, elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését.

 

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány küldetése a közgondolkodás érzékenyítése a gyermek- és ifjúsági korosztály irányában, hogy ne problémák forrásaként, hanem erőforrásként tekintsenek a korosztályra; a korosztályon belüli, különböző szubkultúrák iránti előítélek lebontása; egyének és közösségek „jóllétének” támogatása.

Ebben a szellemiségben hívtuk partnerül Békéscsaba ifjúsági közösségeit és nyújtottunk be sikeres pályázatot az „Alkoss Te is közösséget” pályázati felhívásra.

A KÖZÖSSÉGI TEREK ÉJSZAKÁJA programsorozat keretében Békéscsaba ifjúsági közösségi tereit járjuk végig. Augusztustól novemberig egy-egy alkalommal városunk ismert és kevésbé ismert helyeire várnak a fiatalok közösségei és a támogató felnőttek fiatalokat és ifjúsági szakembereket.

Célunk, hogy megmutassuk, milyen gazdag Békéscsaba ifjúsági élete, milyen helyek, programok vannak a tizenévesek számára városunkban.

(Mindazok között, akik legalább 5 rendezvényen részt vesznek, utolsó alkalommal fülhallgatót sorsolunk ki. A részvételt a helyszíneken igényelhető pontgyűjtő kártyán igazoljuk.)

A KÖZÖSSÉGI TEREK ÉJSZAKÁJA programsorozat kapcsolódik Békéscsaba MJV Önkormányzata Ifjúsági Koncepciójában és Cselekvési Tervében megfogalmazott, és 2016. májusában első alkalommal meg is rendezett Nyitott terek éjszakája programhoz, annak tapasztalataira építve, annak együttműködő partnereit bekapcsolva.

 

Partnereink, akik közösségi tereiken várják a békéscsabai fiatalokat: 

Andrássy Úti Társaskör - Új Nemzedék Békéscsabai Közösségi Tér

Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület

Békéscsabai Református Egyház Bárka Klub

Extrém sportpálya - CreaturesCrew

Jaminai Közösségi Ház

Magyar Pünkösdi Egyház Békéscsabai Teljes Evangéliumi Gyülekezete T1ÉL Teaház és Ifjúsági Klub

Patent Ifjúsági és Diákiroda

Védőnői Szolgálat - Egészségház

 

A Közösségi terek éjszakája programsorozat az Emberei Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet támogatásával valósul meg.